Τα ερευνητικά κέντρα CERN και GSI, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ερευνητικό κέντρο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Veria TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ένα μοναδικό ολοήμερο εργαστήριο Masterclass για μαθητές Λυκείου, με θέμα τη χρήση της Φυσικής επιστήμης πάνω στην Ιατρική Θεραπεία.
Η ημερίδα περιλάμβανε ομιλίες ερευνητών του CERN και GSI, καθώς και πολλών ακόμη επιστημόνων του χώρου, σχετικά με την αξιοποίηση της επιστήμης της Φυσικής στην θεραπεία του καρκίνου και επέτρεψε στους μαθητές -με την καθοδήγηση φοιτητών του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ- να εξασκηθούν στην δημιουργία πλάνων θεραπείας για καρκινικούς όγκους, όπως αυτά υλοποιούνται στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο “DKFZ” στη Χαϊδελβέργη.
Από το σχολείο μας συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου, Γιάννης Παντολέων, ο οποίος είχε τη μοναδική αυτή ευκαιρία και εμπειρία να μπει για μια ημέρα στη θέση ενός μάχιμου επιστήμονα και να παρακολουθήσει πώς η Ιατρική συνδέεται με την Φυσική και την ειδικότητα του Φυσικού Ιατρικής-Ακτινοφυσικού, μια ειδικότητα με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον.

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στις Επιμορφωτικές Δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας. Έτσι, την Πέμπτη 22/2 και την Τρίτη 27/2/2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου ενημερώθηκαν για πολύ σημαντικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα και συγκεκριμένα πάνω στις εξής θεματικές:
1. "Τεχνικές Πρόληψης stress -ειδικά ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων"
2. "Νέοι και Αλκοόλ"
3. "Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία"
Ευχαριστούμε θερμά τις κκ. Χρυσούλα Λάππα (Επισκέπτρια Υγείας) και Δέσποινα Στιλπνοπούλου (Παιδίατρο) για τις ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους.

Από τη σημερινή μας (21/2/2024) παρουσίαση στο Επιμελητήριο Σερρών, όπου βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο η καινοτόμα επιχείρησή μας “Soin de la Peau”. Η ιδέα μας κέρδισε τις εντυπώσεις και τερμάτισε πρώτη στο περσινό "Μαθητών επιχειρείν".

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο για τη δυνατότητα που δίνει στους μαθητές και τις μαθήτριες να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους!

Ευχαριστούμε, επίσης, την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. Βασιλική Δινάκη, που μας καθοδήγησε και μας εμψύχωσε!

Την ομάδα της Β´ Λυκείου, που συμμετείχε σ’ αυτό το project, εκπροσώπησαν σήμερα στην εκδήλωση οι μαθητές-τριες: Κωνσταντίνος Γκιργκίρης, Ευμορφία Ουζούνογλου, Ραφαηλία Σταθάκη και Ιωάννης Στύλλα. Δείτε το σχετικό vide

Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης να ενταχθούμε στα Σχολεία που θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν τη μουσική ιδιοφυία του Haydn. Έτσι, στις 15/2/24 το Σχολείο μας γέμισε με μελωδίες!

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε webinarπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος TRACeD – Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και Τρόποι αντιμετώπισης”, που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου- Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi) και την ActionAidHellas, με αφορμή την ολοκλήρωση της πλατφόρμας αντίστοιχων περιστατικών.

Ο στόχος της συμμετοχής σε αυτό –αλλά και σε αντίστοιχα Προγράμματα- που ενθαρρύνει η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας δεν μπορεί να είναι άλλος από το εξαιρετικά σημαντικό και καίριο: Ενημερωνόμαστε-Προστατευόμαστε