09/04/2024. Εκλογές για την ανάδειξη του/της έφηβου/έφηβης βουλευτή/βουλεύτριας, γιατί εκλογές σημαίνει Δημοκρατία
Διενέργεια εκλογικής διαδικασίας: Δήλωση υποψηφίων, ορισμός εφορευτικής επιτροπής, δημιουργία ψηφοδελτίων, διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας, καταμέτρηση ψήφων κ εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού έφηβου βουλευτή.
26/03/2024. Επικοινωνούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί διεκδίκηση σημαίνει Δημοκρατία
Επίσκεψη στον Δήμαρχο της περιοχής μας, Ν. Ζίχνη Σερρών, κ. Μπόζη. Γνωριμία, συνέντευξη και επικοινωνία των αιτημάτων των μαθητριών και μαθητών.
29/02/2024. Ενημερωνόμαστε για την έμφυλη βία, γιατί η Δημοκρατία απαιτεί ενημερωμένους πολίτες
Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Σερρών. Ενημέρωση και συμμετοχή σε βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Κέντρου.
19/12/2023. Συνεισφέρουμε σε κάθε εθελοντική προσπάθεια, γιατί συνεισφορά σημαίνει Δημοκρατία
Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε εθελοντική δράση σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Make a wish".
17/12/2023. Συνδιαλεγόμαστε με τη Δικαιοσύνη, γιατί Δικαιοσύνη σημαίνει Δημοκρατία
Η Δικαιοσύνη πάει σχολείο. Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών. Βιωματικό σεμινάριο από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων.
14/12/2023. Συστρατευόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, γιατί Ισότητα σημαίνει Δημοκρατία
Παρακολούθηση webinar με θέμα "Αντιμετωπίζοντας την έμφυλη βία στο διαδίκτυο". Διοργάνωση από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια και την Action Aid Hellas.
12/12/2023. Συστρατευόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, γιατί Ισότητα σημαίνει Δημοκρατία
Παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας "Φόνισσα". Ακολούθησε συζήτηση και κοινωνιολογική ανάλυση της ταινίας με τους μαθητές και τις μαθήτριες.
2/12/2023. Συστρατευόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, γιατί Ισότητα σημαίνει Δημοκρατία
Συμμετοχή μαθήτριας της ομάδας στο διαγωνισμό "Μαζί σπάμε τη σιωπή" για την έμφυλη βία. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δ. Σερρών.
28/11/2023. Απομυθοποιούμε τα στερεότυπα, γιατί Iσότητα σημαίνει Δημοκρατία
Βιωματικό παιχνίδι για τα έμφυλα στερεότυπα. Παρουσίαση και συζήτηση για το πώς διαμορφώνεται η ταυτότητα φύλου. Παρακολούθηση σχετικών video.
23/11/2023. Ενισχύουμε τη συμμετοχή, γιατί συμμετοχή σημαίνει Δημοκρατία
Ο ιστός της αποχής. Δρώμενο ευαισθητοποίησης, προβληματισμού για την αποχή και τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας ως πολιτών και ως ανθρώπων εν γένει.
14/11/2023. Παρακολούθηση προτεινόμενων από το πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων" video και συζήτηση στην αντίστοιχη θεματολογία
7/11/2023. Συζήτηση - ενημέρωση για το πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων
Γνωριμία και αρχή εξοικείωσης με την φιλοσοφία και την διαδικασία του προγράμματος. Συζήτηση για τη Δημοκρατία.
Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας - Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή
Το σχολείο μας με ιδιαίτερη χαρά έλαβε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων το μήνυμα συμμετοχής του στις εργασίες της ΚΗ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά το σχολείο μας θα αποστείλει έναν εκπρόσωπο μαθητή ή μαθήτριά μας από την Α΄Λυκείου για να συμμετάσχει στην πανελλήνια συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα. Έτσι, θα ακουστεί κυριολεκτικά η φωνή των παιδιών στον ναό της Δημοκρατίας, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας και διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας. Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε εκεί –στο τέλος της διαδρομής του Προγράμματος- θα προηγηθεί πλήθος δράσεων εστιασμένων στο θέμα μας: "Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο: Συμμετέχουμε - Συνδιαλεγόμαστε - Συμπράττουμε", για τις οποίες θα σας κράταμε ενήμερους μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, αλλά και το Instagram του σχολείου!
Ευχαριστούμε την καθηγήτρια κ. Βασιλική Δινάκη, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, καθώς και τη Δ/ντρια του Σχολείου κ. Αθηνά Χριστοδούλου και την εκπαιδευτικό κ. Θεώνη Πετράτου, που συμμετέχουν, επίσης, στο Πρόγραμμα.