Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ημερίδα Ανάδειξης του Έργου της σχολικής μας μονάδας, με καλεσμένο Φορέα το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας". Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου από τις αντιπροσώπους του Europe Direct κκ. Κατερίνα Ρουμελιώτη (επικεφαλής) και Σοφία Γουργουρή (Junior project officer) σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές που θέτει για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα χωριστά, η ένταξή μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες  παρουσίασαν τις δράσεις του σχολείου μας, οι οποίες υλοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, που στόχο είχαν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση των παιδιών ως αυριανών ενεργών πολιτών, με ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ολιστική αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα δύο Προγράμματα που πρώτη φορά υλοποιούνται από το σχολείο μας: τη συμμετοχή μας στη "Βουλή των Εφήβων", στις συνεδρίες της οποίας στις αρχές Ιουλίου θα μας εκπροσωπήσει ο μαθητής της Α΄Λυκείου, Στυλιανός Σπύρου και το Πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο του οποίου έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δύο κινητικότητες, στη Βαρκελώνη (11-15 Μαρτίου 2024) και στο Ελσίνκι (15-19 Απριλίου 2024). Οι κινητικότητες αυτές -όπως ήταν αναμενόμενο-  ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σ' αυτές και σήμερα δόθηκε η ευκαιρία, μέσω της εκδήλωσης, να πάρουν και τα υπόλοιπα παιδιά μία γεύση από το πώς είναι να κινείσαι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και να αλληλεπιδράς με συνομήλικους εταίρους από σχολεία άλλων χωρών.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τα κολακευτικά σχόλια που έλαβε το σχολείο μας από όλους τους καλεσμένους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους: τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης, κ. Π. Μπόζη, την Αντιδήμαρχο κ. Μ.Ταρπινίδου, την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κ. Δρακούλη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δ. Σωτηριάδη, τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης κ. Η. Ζαφειριάδη, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Νέας Ζίχνης κ. Ε. Δομουχτσή, τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Νέας Ζίχνης κ. Σ. Λιθαρή. Τους ευχαριστούμε όλους, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας. 

Την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας (20-3-2024) το σχολείο μας συμμετείχε στην πανελλήνια εκπαιδευτική δράση "Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης", ένα από τα ομορφότερα επιστημονικά πειράματα στην ιστορία της Φυσικής. Συγκεκριμένα, η Α΄Λυκείου με την καθοδήγηση της μαθηματικού Θεώνης Πετράτου και η Θετική Κατεύθυνση της Γ΄Λυκείου με τον χημικό Νίκο Γκάτσου-Λεονά πραγματοποίησαν με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή τις προβλεπόμενες μετρήσεις, οι οποίες μάλιστα αποδείχθηκαν εξαιρετικά ακριβείς!

Tην Πέμπτη 29/2/2024, η Β΄Λυκείου του Σχολείου μας συμμετείχε στη Δράση του Γυμνασίου Νέας Ζίχνης με θέμα: "Εθισμοί: Διαδίκτυο-Ναρκωτικά", η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μαριάννα" του Δήμου Νέας Ζίχνης. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τις προσεγγίσεις έμπειρων ειδικών πάνω στο θέμα και να συγκρατήσουμε τις πολύτιμες συμβουλές τους.  Εισηγητές ήταν οι κκ. Βάιος Κοφίτσας, Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Ασφάλεια και Εθισμός στο Διαδίκτυο" και Πρόδρομος Τσουκαλάς, Αστυνόμος β', Α.Δ.Σερρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Εξαρτησιογόνες Ουσίες".

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης θέλησαν να καταθέσουν τις δικές τους σκέψεις, τους δικούς τους προβληματισμούς επ´αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Έτσι, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, κ. Ν. Γκάτσου-Λεονά, παρουσίασαν τις εργασίες τους στους μαθητές κ τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου, καλώντας τους να αναλάβουν κι αυτοί στο μέλλον αντίστοιχες πρωτοβουλίες.