Στιγμές γεμάτες ξεγνοιασιά, όμορφες εικόνες, αλλά και ουσιαστική ψυχαγωγία, από την πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της Γ΄Λυκείου στην Κρήτη (29/2-4/3/2024), όπως αποδεικνύουν, άλλωστε, και οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες!
Πολλά ευχαριστώ στις συνοδούς καθηγήτριες, κκ. Κυριακή Ταζέ και Παναγιώτα Σταμέλου, που συνέδραμαν, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να βιώσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία!
 
1η: Θαυμάζοντας τον δίσκο της Φαιστού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
2η: Στην οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Χαλέπα Χανίων, σ' έναν εμβληματικό χώρο ιστορικής μνήμης, όπου "συναντάμε" τον άνθρωπο, τον πολιτικό, τον διπλωμάτη, Ελευθέριο Βενιζέλο.
3η: Στη Σπιναλόγκα, στο μικρό νησί-φρούριο, ακατοίκητο σήμερα,  που έμεινε στην ιστορία ως τελευταία "αποικία" των λεπρών.
4η: Στον ανδριάντα του Σπύρου Καγαλιεδάκη, στο σημείο όπου, κατά την Κρητική Επανάσταση, ο ήρωας άρπαξε τον θρυμματισμένο ιστό της ελληνικής σημαίας ,
 κάνοντας το ίδιο το σώμα του κοντάρι. 
5η: Από την επίσκεψη στους τάφους του Ελευθερίου Βενιζέλου και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου, στα ανατολικά περίχωρα των Χανίων.
6η: Πανδαισία χρωμάτων και μοναδική θαλάσσια βιοποικιλότητα στο Cretaquarium Ηρακλείου, το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ελλάδας.
7η: Επίσκεψη στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού: η ιστορία, αλλά και η μυθολογία (Λαβύρινθος- Μινώταυρος, Δαίδαλος- Ίκαρος...) μπροστά στα μάτια μας!